Američki policajci otpušteni jer su umjesto pljačkaša hvatali Pokemone

GS
Foto: ILUSTRACIJA

Dva američka policajca otpuštena su iz policije u Los Anđelesu jer je ustanovljeno da su umjesto pljačkaša odlučili hvatati Pokemone.

 Igra Pokemon Go je prije nekoliko godina bila ogroman hit, a i danas ima veliki broj fanova. Među njima su očigledno i dvojica policajaca iz Los Angelesa, koji su otpušeni jer su umjesto pljačkaša hvatali Pokemone, preciznije Snorlaxa.

Riječ je o slučaju iz 2017. godine u kojem se navodi da su policajci igrali igru Pokemon Go tokom radnog vremena te su zbog toga dobili otkaz. Oni su se odlučili na žalbu u namjeri da se vrate na posao, no sudija u Kaliforniji je odbacio njihov zahtjev.Kamera postavljena u policijskom automobilu je snimila bivše policajce Luisa Lozana i Erika Mičela kako ignorišu zahtjev za pojačanje u slučaju pljačke jer im je bilo "važnije" da igraju igru.

Oni su bili blizu mjesta događaja kada je stigao poziv za pojačanje, no ipak su ga ignorisali i napustili lokaciju.Kada su kasnije upitani zašto su se tako ponašali, oni su kazali da su se nalazili u bučnom okruženju te da nisu čuli radio. Lozanov i Mitchellov supervizor je bio skeptičan te je provjerio snimke kamere, a tada je otkriveno da su itekako čuli poziv, ali su se odlučili otići na drugu lokaciju jer nisu željeli pomoći, prenosi Kliks.

Nedugo nakon odlaska s mjesta na kojem su dobili poziv za pojačanje su razgovarali o igri Pokemon Go i najboljoj ruti da dođu na drugu lokaciju i uhvate Snorlaxa koji se u međuvremenu pojavio u okolini.Bivši policajci su to demantovali tvrdeći da su samo razgovarali o igri, a pokušali su se i žaliti navodeći da se kamera u policijskom automobilu ne treba koristiti za snimanje privatnih razgovora. Sudija je njihovu žalbu odbacio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana