Probajte Madoninu dijetu: nedjeljno kilogram manje

Agencije
Probajte Madoninu dijetu: nedjeljno kilogram manje

Madonina dijeta je vrlo jednostavna, zdrava i donosi dugotrajan gubitak kilograma. Iako ima 55 godina popularna pjevačica ima savršenu liniju. Pročitajte kako ona to postiže.

Ovaj režim ishrane specijalno za Madonu je napravio Rej Kibartas, njen lični trener i nutricionista. Zanimljivo je da su Madonina najveća slabost slatkiši. Zato joj je dozvoljeno da, s vremena na vrijeme, prevari dijetu sa malo poslastica.

Ovo definitivno nije brza dijeta, ali je zdrava i dugotrajna. Sa njom za sedam dana možete izgubiti tek 1 kilogram. Treba da imate na umu da je ovo najpreporučljiviji način mršavljenja, posebno ukoliko želite da zadržite novu liniju. Madonina dijeta ima osnovno pravilo – masti, proteine i ugljene hidrate zadržite u odnosu 30:30:40.

Ugljeni hidrati moraju biti složeni (povrće, voće, integralne žitarice), a ne "brašnasti", lošiji (bijeli hljeb, bijeli pirinač, prženi krompirići, šećer, tjestenina, kolači…).

Masti su obavezne, jer smanjuju osjećaj gladi, stimulišu rad mozga i daju vam osjećaj zadovoljstva.

Na kofein zaboravite, a da bi ste održali zdrav odnos (masti, proteini, ugljeni hidrati), jedite punu šaku proteina, a ugljenih hidrata duplo više. Prelive za salate i ulja koristite umjereno.

Primjer menija

  • Doručak –tost sa dva bijelanceta i jednim jajetom; jabuka, narandža ili kruška
  • Ručak – pileća ili ćureća prsa u sendviču sa hljebom od integralnih žitarica i malo majoneza.
  • Večera – jedna porcija proteina (riba, pileća prsa ili krta junetina), mnogo povrća, mala porcija tjestenine od integralnih žitarica i pola malog pečenog krompira.

Što se tiče vježbi, trebaće vam ih mnogo – sat vremena svaki dan. Najidealnije bi bilo da 45 minuta radite aerobne vježbe, poput hodanja, plivanja ili vožnje biciklom i 15 minuta anaerobnih vježbi – trening sa otporom, dizanje tegova ili veslanje na mašini.

Pilates i joga takođe čine čuda za vaše tijelo i osjećaj blagostanja.

Ukoliko ne možete ići u teretanu ili nemate tegove, možete raditi bilo koje vježbe, ali cio jedan sat, svaki dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana