Koje su najpopularnije dijete?

Agencije
Koje su najpopularnije dijete?

Žene su oduvijek bile na dijetama, a zatim ih i i kršile. Lako je odlučiti da treba da budete na dijeti, ali je teško pridržavati je se. Ukoliko ste zaista odlučni u namjeri da budete fit, možete se pridržavati bilo koje od slijedećih dijeta.

1. Atkinsonova

Vjerovatno vam je poznato ime ove dijete čiji je tvorac doktor Robert Atkins. Ona je jedna od najpopularnijih i najpouzdanijih dijeta. Ne samo da pomaže u brzom gubljenju kilograma nego je i fitnes eksperti preporučuju za dijetu sa dugoročnim ciljevima. To je naizgled blaga dijeta gdje ne postoje oštre restrikcije ugljenih hidrata. Jedino šta treba da izbjegavate su hleb i slatkiši.

2. "South Beach"

Ova dijeta ima tri faze i kao i većina dijeta podrazumeva konzumiranje ribe, jaja, nemasnog mlijeka, nemasnih proteina kao što su piletina i ćuretina, integralnih žitarica i povrća. Korisnici su dužni da jedu tri obroka dnevno, dvije vrste grickalica i desert koji je bogat proteinima.

3. Dukan

Tvorac je francuski doktor Pjer Dukan. Ova dijeta ima četiri faze. Ovsene mekinje treba da se jedu svaki dan i treba izbjegavati masnu hranu.

4. Vegan

Veganska ishrana se sastoji od organskog voća, žitarica i povrća. Ova dijeta je bogata vlaknima, ali treba provjeriti sa ljekarom da li je se možete pridržavati jer ne dozvoljava konzumiranje mesa i mlijeka.

5. Dijeta sirove hrane

Kao što i ime sugeriše, dijeta sirovom hranom podrazumijeva konzumiranje namirnica u prirodnom stanju. Salate i drugo povrće se uglavnom jedu sa lakim prelivima i začinima. Voće i povrće se jede bez seckanja, kuvanja i dinstanja.

6. Makrobiotička

Ove dijete se pridržavaju Madona i Gvinet Paltrou. Doslovno znači "dijeta za dug život" i podrazumijeva konzumiranje žitarica. Bilo koja vrsta prerađene hrane je zabranjena, a dozvoljeno je samo voće, povrće i žitarice. Ova dijeta je navodno dobra za dug život i gubitak kilograma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana