Jay-Z ispisao istoriju Gremija kao najnominovaniji izvođač svih vremena

GS
Foto: skrinšot

Američki reper i tekstopisac Jay-Z ispisao je historiju Gremija. U svojoj karijeri reper je dobio ukupno 83 nominacije za Gremi, što ga čini najnominovanijim umjetnikom svih vremena.

U utorak je na ceremoniji Grammy Awards  2022 Jay-Z dobio tri priznanja i tako nadmašio producenta Quinciya Jonesa s kojim je prethodno dijelio broj od ukupno 80 nominacija.

Reper je nominovan za svoj rad u kategorijama za najbolju rap pjesmu s hitovima "Bath Salts" i "Jail" te rad na posljednjem albumu Kanye Westa "Donda", koji je proglašen albumom godine.

Hip-hop legenda iza sebe ima nekoliko prilično uzbudljivih mjeseci.

Prošlog mjeseca primljen je u "Rock & Roll Hall of Fame", kao prvi solo reper koji je prodao 50 miliona albuma i 75 miliona singlova širom svijeta. Među brojnim počastima putem videa je dobio i poruku bivšeg predsjednika Baracka Obame. Počast mu je odao i glumac i komičar Dave Chappelle ličnim govorom na ceremoniji u Clevelandu.

Ipak, reper nije jedina osoba u svojoj porodici koja je ušla u historiju Gremija.

Njegova supruga, svjetska pop diva Beyonce, u martu je oborila rekord kao žena koja je osvojila najviše Gremija nagrada, a njihova 9-godišnja kćer Blue Ivy postala je druga najmlađa osoba koja je istog mjeseca osvojila ovu prestižnu nagradu svojim doprinosom u pjesmi "Brown Skin Girl".

Pored uspješne karijere, ova porodica uživa u sretnom i skladnom braku, a mnogima važe kao jedan od najvećih uzora sa svjetske muzičke scene.

Inače, dodjela Gremija trebala bi se održati 31. januara 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana