Advokat Britni Spirs traži da se njenom ocu ukine starateljstvo nad pjevačicinom imovinom

G.S.
Foto: Agencije

Novi advokat Britni Spirs Matthev Rosengart zatražio je pred sudom u Los Angelesu da se imenuje novi staratelj nad pjevačicinom imovinom te da se istovremeno njenom ocu Jamieju Spearsu onemogući raspolaganje imovinom američke zvijezde.

U prijavi sudu u Los Angelesu advokat Matthev Rosengart zatražio je da se računovođa Jason Rubin imenuje za osobu koja će, umjesto njenog oca, voditi računa o imovini Britney Spears, prenosi New York Times.

Takođe, prema navodima New York Times-a, Rosengart je podnio javnu peticiju kojom traži da se ocu poznate pjevačice nakon 13 godina onemogući raspolaganje imovinom, što je zapravo prvi korak koji je Rosengart obećao da će napraviti nakon preuzimanja dužnosti advokata američke pop zvijezde. Za sada, detalji same peticije, kao i zahtjeva novog advokata nisu poznati široj javnosti.

"Ako Jamie voli svoju kćerku, onda će shvatiti da je vrijeme da odstupi kako bi ona mogla imati zdrav i produktivan život", rekao je Rosengart u izjavi za medije prije nekoliko dana.

Iako Britney Spears već duži niz godina vodi pravnu bitku protiv svog oca, prvi put nakon 13 godina američkoj zvijezdi je dozvoljeno da sama odabere advokata koji će je zastupati u ovom slučaju.

Javna podrška pjevačici narasla je naročito nakon svjedočenja, gdje je položaj svoga oca koji ima potpunu kontrolu nad njenim finansijama, imovinom, pa i životom, nazvala potpuno nasilnim i ponižavajućim.

Spears je izjavila da je njen krajni cilj potpuno ukidanje funkcije skrbništva nad imovinom, ali da u ovom trenutku prije svega želi da sud zabrani obavljanje ove funkcije njenom ocu.

Ona je također izjavila kako ne planira više nastupati sve dok njen otac zadržava kontrolu nad njenom karijerom.

"Neću nastupati ni na jednom koncertu, a tata će misliti o tome šta ću nositi, govoriti, raditi i misliti", ironično je napisala Spears na društvenim mrežama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana