Tužilaštvo se žalilo zbog ukidanja pritvora Darku Kostiću

Srna
Tužilaštvo se žalilo zbog ukidanja pritvora Darku Kostiću
Tužilaštvo se žalilo zbog ukidanja pritvora Darku Kostiću

Beograd - Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu žalilo se na odluku suda kojom je u utorak ukinut pritvor modnom kreatoru Darku Kostiću, osumnjičenom za polno uznemiravanje dva mladića i nedozvoljeno držanje droge.

Portparol tužilaštva Ivan Marković precizirao je za Tanjug da je tužulaštvo uložilo žalbu na rješenje kojim je Kostiću ukinut pritvor jer smatra da i dalje postoje razlozi za njegovo zadržavanje.

Tužilaštvo žalbom traži da mu sud ponovo odredi pritvor, jer postoji bojazan da i dalje može da utiče na svjedoke, kao i da ponovi krivična djela.

Kostić je nakon odluke suda pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu da se u daljem toku krivičnog postupka brani sa slobode, a u pritvoru je bio nešto više od mjesec i po dana, jer je 22. juna bio uhapšen po prijavi maloletnika L.J. (15) za polno uznemiravanje.

Nakon okončanja istrage, Treće osnovno tužilaštvo je 14. avgusta sudu podnijelo optužni prijedlog kojim Kostića tereti da je izvršio dva krivična djela polno uznemiravanje i nedozvoljeno držanje opojne droge, omogućavanje uživanja opojnih droga, odnosno da je polno uznemiravao maloljetnog L. J. (15), ali i još jednog punoljetnog mladića B. Š. (22).

Kostić se ranije na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, a juče je preko Facebook odbacio sve optužbe protiv sebe tvrdeći da je on žrtva "zlostavljanja".

Slučaj maloljetnika i punoljetnog mladića nisu povezani.

Kostić se sumnjiči za uznemiravanje maloljetnika, kome je ranije nekom prilikom dao "kamagru", a da mališan to nije znao.

Kostića je prijavio za navodno polno uznemiravanje u njegovom stanu, pošto je dočao da ga kreator fotografiše.

I drugi mladić B.Š. je, prema pisanju tabloida, svjedočio da ga je Kostić polno uznemiravao nakon konzumiranja droge.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana