YouTube testira dvije nove opcije

GS
YouTube testira dvije nove opcije

YouTube testira dvije nove opcije za svoju mobilnu aplikaciju, koje bi trebalo da poboljšaju korisničko iskustvo tog video servisa.

Prvi novitet, koji se testira samo za Android uređaje, je opcija "Loop", koja omogućava ponavljanje video i audio snimaka. Opcija će biti veoma korisna svima koji vole da slušaju istu pjesmu, odnosno gledaju isti video više puta zaredom.

Umjesto da stalno "ručno" vraćaju pjesmu ili video na početak, aktiviranjem "Loop-a" aplikacija će sama ponovno pokretati isti video onoliko puta koliko to korisnici žele, piše Android Police.

Nova opcija bi, u početku, trebalo da bude dostupna samo malom broju korisnika, ali je njihov broj u posljednje vrijeme sve veći, a vjerovatno će se zvanično prvo pojaviti na Android, a kasnije i na iPhone telefonima.

Drugi novitet koji YouTube testira je opcija "Clip", koja se od starta sprema i za Apple uređaj. Ona je namijenjena pravljenju isječaka iz postojećih video snimaka u trajanju do 60 sekundi. Tako "isječeni" kratki klipovi mogu se, potom, deliti sa drugim korisnicima putem društvenih mreža ili poruka, prenosi "Zimo".

Nove opcije su još uvijek u fazi testiranja, pa trenutno nema zvaničnih informacija kada bi mogle da postanu dostupne svim korisnicima, prenosi Telegraf.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana