U Americi dizajniran neprobojni prsluk za školske torbe

Srna
Foto: NBC

FINIKS- Kapetan vatrogasne jedinice u američkoj državi Arizoni Kevin Gudman dizajnirao je prsluk otporan na metke koji se može lako ubaciti u školske torbe, kako bi ih djeca mogla imati uz sebe sve vrijeme.

On je rekao da njegova kompanija "Iskejp armor" postoji zbog jednog razloga, i to da spriječi bilo koji gubitak među djecom u pucnjavama u školama.

Gudmanov prsluk nije prvi takav proizvod, ali je kapetan vatrogasne jedinice istakao da je u njegovoj izradi koristio kvalitetnije materijale.

"Učinio sam to kako bi se ponekad zaštitilo dijete u užasnoj situaciji takve vrste", izjavio je Gudman za Rojters.

Gudman, koji je od 1998. godine radio kao vatrogasac, kapetan i istražilac vatrogasne jedinice, izveo je ekipu Rojtersa izvan Finiksa kako bi demonstrirao funkciju prsluka.

Koristeći lutku umjesto djeteta, on je ispalio nekoliko hitaca iz puške kalibra devet milimetara, jednog pištolja istog kalibra i drugog takvog oružja kalibra 45 milimetara.

Kada je uklonio pancir sa prsluka, primijećeno je da nijedan metak nije prošao do lutke. Gudman je naveo da bi bez prsluka dva metka prošla direktno kroz srce, jedan kroz desno plućno krilo, a još dva kroz lijevo.

"Iskejp armor" nudi dva različita proizvoda - prsluk koji se može saviti i dolazi u tri veličine, kao i odvojen štit koji svaku školsku torbu čini neprobojnom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana