Jednostavan trik kako da očistite mobilni telefon

nezavisne
Foto: pixabay

Za mnoge od nas pametni telefoni gotovo da su postali "dodatni ekstremitet", odnosno "treća ruka", pa onako kako redovno održavamo higijenu ruku tako bi trebalo da čistimo redovno i mobilne telefone.

Istraživanje o tome koliko koristimo mobilne telefone otkrilo je da ljudi dotaknu ove aparate više od 2.000 puta dnevno.

Sve to pipanje znači da se na telefonima može nalaziti mnogo bakterija i virusa. Mnogi od tih mikroba mogu biti opasni po život, a to je posebno važno imati na umu u momentu kada imamo globalnu pandemiju korona vurusa.

Ne morate da trošite novac na skupe preparate za čišćenje mobilnih telefona; postoji vrlo jednostavan trik da aparate očistite uz samo dvije stavri koje imate u kući, prenosi Telegraf.

Sve što vam je potrebno je parče mekšeg papira i običan tečni sapun.

Uzmite komad toaletnog papira, papirne maramice ili papirnog ubrusa i umočite u mješavinu vode i sapuna. Malo ocijedite da eliminišete višak vode. Obrišite telefon nakvašenim papirom, pa ga onda prebrišite novom, suvom krpom ili komadom papirnog ubrusa. Pošto su nestali svi tragovi sapuna, osušite telefon tapkanjem. Vaš telefon će biti čist.

Stručnjaci preporučuju da bi telefon trebalo čistiti dva puta dnevno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana