Istražite potpuno novu galaksiju mobilnih telefona: Dobro je postalo još bolje

GS
Foto: ILUSTRACIJA

Svemir se neprekidno širi, granice se konstantno pomjeraju i ono šta smo juče smatrali dobrim, danas je prosječno, a njihovo mjesto u sistemu zauzimaju galaksije koje su iskoračile korak ispred.

 Samsung  Z Fold3 i Z Flip3 su pametni telefon koji su otišli za cijelu svjetlosnu godinu ispred i postavili nove standarde, kako u biznis upotrebi telefona za multitasking, prezentovanje i brzinu rada, tako i za uživanje u gledanju serija, utakmica, igranju igara i slušanju muzike. Ako ovo zvuči kao da smo htjeli da izmislimo novi tip telefona, u pravu ste, sada i zvanično.

Omiljene serije ćete voljeti još više, posao će kliziti poput vašeg prsta na ekranu, a sve to dok se dopisujete sa prijateljima, ne prekidajući nijednu od tih radnji – uz pomoć Samsung Galaksi Z Fold i Flip3 pametnih telefona.

Rasklopite ekran, postavite telefon i uživite se u seriju kao nikad do sad

Dok je sklopljen, pruža vam sve ono što biste tražili od jednog pametnog telefona.

Rasklopljen, otvara pravo kućno kino s kakvim se dosad niste susreli. Zaboravite gledanje serije na telefonu dok ležite, a jednom rukom pridržavate ekran... Rasklopite Galaksi Z Fold3 i postavite ga na najzgodnije mjesto za gledanje, stajaće pod bilo kojim uglom od 75 do 115 stepeni bez oslonca! Ekran od 7,6 inča – ni najsitniji prevod vam neće teško pasti.

Produktivan kao PC, a staje na vaš dlan

Kada želite da skratite izgubljeno vrijeme, prva asocijacija su poslovni zadaci i multitasking koji je postao neminovnost. Galaksi Z Fold3 prati ritam vašeg života - omogućava istovremeni rad u tri aplikacije paralelno.

Dok ste na videopozivu, gledajte kako prezentuje vaš kolega, pratite svoju prezentaciju i izvlačite bilješke na ekranu – sve to bez otvaranja dodatnih prozora. U svemu tome će vam olakšati S Pen, koji je sada kompatibilan uz Galaksi Z Fold i Z Flip seriju – kako bi vam još više ubrzao i olakšao proces ilustrovanja i prezentovanja.

Uhvatite kadar iz više uglova – jednim klikomPet različitih kamera na tri različita mjesta otvaraju nove dimenzije fotografije, tako da oni koji budu vidjeli svaku vašu sljedeću fotografiju, biće im jasno da se izdvajate.

Prednja kamera ispod ekrana magično nestaje čim se ovaj ekran od 7,6 inča uključi – ne ostavljajući ništa drugo na ekranu osim onoga što se prikazuje. Bez zasebnog otvora za kameru, kako bi cijeli prostor bio prepušten vašem uživanju ili radu.

Budite na 2 mjesta istovremenoVelike promjene dešavaju se na malim ekranima. Željeli smo da vam pružimo komfor koji će vas totalno rasteretiti, osloboditi vaše vrijeme, prostor i poštedjeti vas bespotrebnog zamaranja prstiju. Na preklopljenom Galaksi Z Flip3 telefonu možete čitati poruke, slušati muziku, fotografisati se...

Sve na ekranu od 1,9 inča. A kad ga rasklopite, film od 2 sata više neće trajati više od 3, zbog konstantnog pauziranja kako biste odgovorili na poruku. Nećete gubiti svoje vrijeme. Na Samsung Galaksi Z Flip3 telefonu možete podijeliti ekran, tako da vam ne promakne scena filma i istovremeno pročitati poruku koja vam je upravo stigla.

Galaksi Z Flip3 – uvijek poželjanPrije pojave pametnih telefona, dok smo još koristili tastature na telefonu i one na rasklapanje, trend je bio imati što manji i kompaktniji telefon. Posljednjih godina postalo je podrazumijevano da što je telefon veći - znači da je bolji. Galaksi Z Flip3 ispunjava oba standarda!

Pitali ste se za šta služe oni mali džepovi na farmerkama? Sada je jasno da je to fabričko mjesto za vaš novi Samsung Galaksi Z Flip3 – kada je preklopljen, njegove dimenzije su 4,2 inča! Sklopite vašu multitasking mašinu, stavite u džep, čak i u najužim pantalonama ostavit će prostora i za novčanik. A kad ga rasklopite - možete gledati teniski meč bez problema, out ćete vidjeti i prije linijskog sudije.

Duplo veći komfor, duplo produktivniji rad uz duplo brži ekranVećina ekrana na pametnim telefonima ima brzinu osvježavanja od 60 Hz. Dynamic amoled 2h super smooth ekran kod Samsung Galaksi Fold i Flip3 telefona učitava u brzini od 120 Hz. Brzina kojom ispunjava vaše komande i lagane pokrete prstom, gotovo da stvara osjećaj kao da vam čita misli.

Sačuvajte sve svoje uspomene u svom džepu, makar ih bilo i na hiljadeMožete birati između 256 i 512 GB interne memorije. Tako da vam i prvi probni selfi koji ste napravili ispred radnje odmah nakon kupovine telefona ostane sačuvan čak i nakon dvije godine intenzivnog korištenja.

Telefon na koji ne pazite previše – opremljen da čuva sam sebeGorilla glass victus je staklo kojim je obložen Galaksi Z Fold i Flip3 i sa prednje i zadnje strane. To je najčvršće staklo dosad u upotrebi. Također, ovi telefoni imaju aluminijski oklop, što ih čini izdržljivijim od svih prethodnih.

Pored toga, oba uređaja imaju novi zaštitni film od rastezljivog PET materijala preko unutrašnjih ekrana i optimizovane slojeve panela, zahvaljujući čemu je glavni ekran 80% izdržljiviji od prethodnih uređaja (interno testiranje je rađeno u odnosu na Galaksi Z Fold2).

U ovim ljetnjim danima slučajan skok u bazen sa telefonom u džepu neće vam više stvarati nelagodu, jer su Samsung Galaksi Z Flip i Fold3 prvi rasklopivi vodootporni telefoni. U naglim i neplaniranim ljetnjim pljuskovima bit će problem samo mokre cipele, telefon bez problema možete čak i u ruci da držite.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana