Haomi predstavio koncept pametnih naočala s MikroLed ekranom

GS
Foto: Agencije

Kompanija Haomi predstavila je koncept pametnih naočala s uključenim MikroLed ekranom, a radni naziv ovog projekta opisan je kao "Hoami Smart Glases".

 Kako je rekao glasnogovornik kompanije za magazin, kompanija za sada nema planove za proizvodnju ovakvih naočala, ali Haomi je kroz prezentaciju koncepta pružio nekoliko detalja o tome kako bi naočale ovakve kompanije mogle izgledati u budućnosti ukoliko se kompanija odluči na njihovu proizvodnju.

Haomijeve naočale opisane su kao naočale s relativno konvencionalnim oblikom, ali za razliku od proizvoda koji su prije nekoliko dana predstavili Fejzbuk i Raj Ban pod nazivom "Raj Ban Stories", Haomijev proizvod opremljen je MikroLed sistemom koji omogućava veću "gustoću" piksela i duži vijek trajanja u odnosu na OLED.

"MikroLed omogućava kompaktniji ekran kao i lakšu integraciju", naveli su iz kompanije.Haomijev ekran na konceptu pametnih naočala otprilike je veličine zrna riže dimenzija 2,4 mm dž 2,02 mm, saopćeno je tokom prezentacije modela, prenosi portal Kliks.

Osim tehničkih karakteristika, Haomi je saopštio kako ovakav tip naočala ne bi zahtijevao stalnu telefonsku vezu već bi djelovao s potpuno nezavisnim Android uređajem koji bi čak mogao i mijenjati telefon.

Takođe, kompanija je saopšila kako bi naočale sadržavale četverojezgreni Arm procesor, Nji-Fi, Blutut kao i kameru od pet megapiksela, a ukupna težina naočala bila bi 51 gram.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana