Gugl pokrenuo alatku za uvježbavanje razgovora za posao

GS
Gugl pokrenuo alatku za uvježbavanje razgovora za posao

Interview Warmup sadrži najčešća pitanja za razgovor za posao, kao i pitanja za određenu vrstu poslova koje su pripremili stručnjaci.

Gugl je nedavno pokrenuo Interview Warmup , alatku koja koristi vještačku inteligenciju kako bi pomogla korisnicima da se bolje pripreme za razgovor za posao. Alatka je prvobitno bila namijenjena korisnicima Gugl inicijative „ „Career Certificates “, ali je ubrzo postala dostupna svima.

Interview Warmup sadrži najčešća pitanja za razgovor za posao, kao i pitanja za određenu vrstu poslova koje su pripremili stručnjaci.Odgovori se transkribuju u realnom vremenu kako bi korisnici mogli pregledati ono što su rekli i stekli bolji uvid u obrasce u svojim odgovorima.

Interfejs alatke je prilično jednostavan za korišćenje. Korisnici svoje odgovore daju putem tehnologije pretvaranja glasa u tekst ili kuckanjem na tastaturi. Nakon toga, alatka analizira odgovore i daje predloge za poboljšanja.

Interview Warmup trenutno nudi pitanja za sljedeće oblasti: analitika podataka, e-trgovina, IT podrška, upravljanje projektima, dizajn korisničkog iskustva i generalno. Kada je riječ o pitanjima, ona su raspoređena u tri kategorije:

- Pitanja vezana za iskustvo, koja pokrivaju prethodnu obuku i radno iskustvo korisnika, uz dodatna pitanja o obrazovanju, interesovanjima i ciljevima.

- Pitanja vezana za snalaženje u situacijama, koja se odnose na to kako se korisnik snalazio u ranijim situacijama i kako bi postupio u budućim situacijama.

- Tehnička pitanja, koja se odnose na znanja i vještine za određenu vrstu poslova. Ovim pitanjima seprovjerava kako korisnici koriste svoje tehničko znanje za rješavanje problema u hipotetičkim situacijama

Osim opcije ličnog pregleda datih odgovora, Gugl-ova alatka ima ugrađeno mašinsko učenje za utvrđivanje obrazaca u odgovorima i davanje uvida  u same odgovore. Uvidi obuhvataju terminologiju koja se koristi za određenu vrstu posla, najčešće korišćene fraze i najvažnije segmente u odgovorima, kao što su vještine i iskustvo.

Google trenutno ne čuva audio i transkripte iz sesija za razgovor za posao, ali korisnici mogu ručno kopirati ili preuzeti transkript nakon završetka sesije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana