Filips će učetvorostručiti proizvodnju respiratora

Srna
Filips će učetvorostručiti proizvodnju respiratora

AMSTERDAM - Holandska tehonloška kompanija Filips je saopštila da namjerava da udvostruči proizvodnju bolničkih respiratora u narednih osam sedmica a da će do trećeg kvartala proizvodnju tih medicinskih uređaja učetvorostručiti.

"Trenutno proizvodimo oko 1.000 respiratora nedjeljno a planiramo da tu količinu povećamo na 2.000 komada narednih sedmica. Nastavićemo da povećavamo proizvodnju jer je potražnja ogromna", izjavio je glavni izvršni direktor Frans van Huten, prenijela je agencija "Blumberg".

U Filipsu se nadaju da će povećati i proizvodnju monitora za praćenje vitalnih funkcija, dijagnostičkih sistema i softverskih rješenja za bolnice koji se koriste za nadzor i vođenje računa o pacijentima na odjeljenjima intenzivne njege.

U kompaniji planiraju da zaposle dodatno osoblje u proizvodnji kao i da preusmjere sadašnje radnike na ove proizvodne linije.

Uprkos rastu tražnje za medicinskom opremom, Filips očekuje da će epidemija koronavirusa nanijeti štetu njegovim poslovnim rezultatima u prvoj polovini 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana