Evo kako možete na YouTube zaraditi i više nego pristojan novac

GS
Evo kako možete na YouTube zaraditi i više nego pristojan novac

Živjeti od YouTubea je ostvarivo, no to je privilegija rezervisana za rijedak broj srećnika čiji sadržaj neprestano privlači masu ljudi. Magična granica za bezbrižan život na ovoj platformi obično broji oko milion pretplatnika, piše ICT Business.

Sada se pitate, koliko zapravo zarađuju kreatori sadržaja  s milion ili više pretplatnika na svom kanalu? Taj podatak otkriva  Nate O Brine koji se stručno bavi finansijskim temama. S više od 1,3 miliona pretplatnika, tvrdi da je prošle godine ostvario zaradu od otprilike 440.000 američkih dolara.

Takođe, valja napomenuti da je najveći iznos koji je zaradio u jednom mjesecu iznosio oko 54.000 dolara, dok je najmanja mjesečna zarada iznosila oko 14.000 dolara, što ukazuje na znatne varijacije u prihodima. Ovo može predstavljati izazov za one koji traže stabilnost i predvidljivost u svojim finansijama, posebno prilikom planiranja investicija i sličnih aktivnosti. No, važno je napomenuti da je moguće izuzetno dobro živjeti s toliko pretplatnika na svom kanalu.

No, da biste postigli taj nivo, morate krenuti od nekuda. Prvi korak je prijava za Partner Program, gdje morate dosegnuti minimalno 500 pretplatnika na kanalu, objaviti najmanje tri video sadržaja te prikupiti 3000 sati pregleda videa u posljednjih godinu dana ili tri miliona pregleda na YouTube Shorst sadržaju, prenosi Poslovni.hr.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana