Dmitrijev: U avgustu počinje masovna proizvodnja vakcine

Tanjug
Dmitrijev: U avgustu počinje masovna proizvodnja vakcine

MOSKVA - Masovna proizvodnja vakcina za virus korona u Rusiji počeće već u avgustu, saopštio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev. "Očekujemo da će ruski regulatori već u avgustu odobriti vakcinu. Odmah nakon toga planirana je masovna proizvodnja u kompanijama Ruskog fonda za direktne investicije - R-farma i Alium", rekao je Dmitrijev u intervju portalu "Stopkoronavirus.rf".

On kaže da se odobrenje drugih partnerskih država očekuje u septembru, te ukazuje da masovna proizvodnja ove vakcine može zaustaviti potencijalni drugi talas pandemije.

Dmitrijev je dodao da će, u slučaju uspješnog testiranja, do kraja godine za potrebe Rusije biti proizvedeno više od 30 miliona doza, a za svijet više od 200 miliona doza.

Treć faza kliničkog testiranja ruske vakcine planirana je, između ostalog, da bude obavljena i na Bliskom istoku - u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Turskoj, Africi i drugim državama, prenosi "Sputnjik".

Proizvodnja van Rusije će se vršiti kroz partnerstvo sa fondovima pet država, a jedna od kompanija koje pripadaju ruskom fondu će, takođe, proizvoditi i oksfordsku vakcinu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana