Zvanično: OnePlus serija pristupačnih mobitela će se zvati Nord

GS
Zvanično: OnePlus serija pristupačnih mobitela će se zvati Nord

Kompanija OnePlus je najavila novu liniju proizvoda, odnosno pristupačnijih mobitela koja će nositi naziv OnePlus Nord.

OnePlus ovom serijom želi premium iskustvo učiniti pristupačnim većem broju korisnika.

"Veoma smo ponosni na naše flagship proizvode i nastavit ćemo proizvoditi vrhunske flagshipe za naše korisnike. Uzbuđeni smo što ćemo OnePlus  iskustvo učiniti dostupnim većem broju korisnika širom svijeta zahvajujući novoj liniji proizvoda", izjavio je direktor kompanije OnePlus  Pete Lau.

OnePlus je u početku prodavao jeftinije mobitele, a prvi OnePlus  One je koštao 299 dolara. Međutim, postao je poznat po svojim premium smartphoneima kao što su OnePlus  8 i 8 Pro koji su pokušali parirati brendovima popust Samsunga i LG-ja nudeći slične vrhunske specifikacije i dizajn po nižim cijenama. Međutim, danas najjeftiniji OnePlus  uređaji imaju osnovnu cijenu od 699 dolara, a nova Nord linija ima cilj da riješi taj problem i ponudi jeftinije alternative.

Zvaničnih detalja o prvom OnePlus  Nord mobitelu zasad nema, ali je poznato da će se prodavati i u Evropi.

Ranije špekulacije govore da će imati Qualcomm Snapdragon765G procesor, 6,55-inčni OLED ekran frekvencije osvježavanja od 90 Hz, 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Vjeruje se da će imati glavnu kameru od 48 MP, kao i široku kameru od 16 MP.

Predstavljanje ovog uređaja će biti održano 10. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana