Zašto je novi Firefox dizajn dobar?

G.S.
Zašto je novi Firefox dizajn dobar?

Firefox je promjenio dizajn i Mozilla je objasnila zašto je to dobro.

Cilj Mozille je da sa najnovijim Firefox redizajnom smanji ometanje korisnika tokom korišćenja brouzera.

Takođe, Mozilla navodi da želi da njihovi korisnici smanje broj klikova i da više “ne gube vrijeme”.

Obaviještenje zauzimaju manje prostora, vidjećete manje upozorenja i manje poruka, što će vam dosta pomoći jer Mozilla kaže da će imati “čist i jasan” dizajn i jezik kako bi vas manje ometali.

Kao dio redizajna, tabovi su takođe prepravljeni. Sada imaju zakrivljeni dizajn i izgledaju kao da lebde iznad meni bara. Mozilla na ovaj način da podsjeća korisnike da mogu da reorganizuju tabove ih kako im odgovara. Šta god da je trenutno aktivno, biće malo svetlije.

Nakon fokusa na uklanjanju ometajućih stvari, kompanija je takođe olakšala isključivanje i uključivanje zvuka bučnih tabova. Mozilla je takođe pojednostavila tulbar i meni sa tri trake. Kompanija kaže da je objedinila dodatne menije kako bi smanjila nered i akcije koje ljudi najčešće koriste postavila na mjesto gdje im je najlakše pristupiti. Kao dio redizajna toolbara, shield ikona koja se nalazi unutar URL bara svijetliće ukazujući na to da poboljšane Firefox-ove zaštite privatnosti rade u pozadini. Mozilla je takođe podesila Firefox-ov režim privatnosti.

Funkcija Total Cookie Protection u broweseru je sada podrazumijevano uključena kada koristite alatku. To znači da će Firefox pohraniti sve cookie-je odvojeno, tako da bilo koja web lokacija koju posjetite ne može da dijeli te informacije. Na iOS-u, Mozilla je posvijetila posebnu pažnju smanjenju broja koraka potrebnih za korišćenje nekih ključnih karakteristika browsera. Možete preuzeti najnoviju verziju Firefoxa za desktop, Android i iOS.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana