Za 24 sata Call od Duty preuzelo više od 20 miliona ljudi

Agencije
Za 24 sata Call od Duty preuzelo više od 20 miliona ljudi

Ovog oktobra oči Call of Duty fanova su uprte u Modern Warfare, koji izlazi kroz nekoliko nedjelja, ali to nije jedina CoD igra koju smo dobili u ovom mjesecu.

CoD je konačno stigao i na naše mobilne telefone juče, i prema prvim reakcijama fanova, u pitanju je zapravo veoma zabavna igra. U pitanju je f2p naslov, koji između ostalog sadrži i Battle Royale mod igranja.

Prema prvim podacima, nakon 24 sata od izlaska igre nju je već preuzelo više 20 miliona ljudi, a do sada su igrači na nju potrošili već više od dva miliona dolara u mikrotransakcijama.

Kako kaže kompanija Sensor Tower, koja prati ovu statistiku, najveći broj igrača dolazi iz Indije, čak 14 odsto, što i ne čudi, jer je u Indiji mobilno igranje veoma popularno, pogotovo PUBG Mobile koji je tamo pravi pravcati e-sport. Na drugom mjestu po broju igrača se nalazi SAD, sa 9 odsto.

Igra ima sve predispozicije da postane veoma popularna, kako za one igrače koji ne mogu da kupe svake godine punokrvni CoD naslov, tako i za one koji nemaju jake mašine/konzole za isti, odnosno u pravo tržišta jugoistočne Azije. Malo je poznato da je i samu igru zapravo napravio kineski gigant Tencent.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana