Windows 11 dobija osvježavajuće animacije

Srna
Windows 11 dobija osvježavajuće animacije

Majkrosoft-ov Windows 11 dostupan je već nekoliko sedmica, ali još uvijek otkriva nove animacije i detalje u novom OS-u.

Iako su novi Start meni i centralni taskbar očigledne promjene u Windows 11 -a koji ima animirani ključ koji suptilno obavještava kada korisnici komuniciraju s njim ili zupčanik za podešavanja koji se okreće kada se zadrži pokazivač iznad njega.

Zbog ove pažnje prema detaljima Windows 11 deluje dosta svježije i novije. Animacije su često dinamične, ali isto tako veoma korisne da pruže važan vizuelni znak.

Izbor za centriranje taskbar-a i promjenu Start menija je najupečatljivija promjena u operativnom sistemu Windows 11.

Prilagođava se modernim oblicima uređaja i omogućava lakši pristup svim veličinama ekrana, od Surfejs Go do ultraširokog monitora.

Microsoft je takođe dodao zaobljene uglove većini dijelova operativnog sistema Windows 11, novu ikonografiju i ažurirani font Segoe UI Variable.

Ovo su suptilne promjene koje zaista počinju da se primjećuju tek nekoliko dana nakon upotrebe OS-a. Ipak, dizajn Windows 11 sigurno nije savršen.

Ponekad se osjeća kao da Microsoft spaja Windows prethodne generacije sa ovim modernim i jednostavnim korisničkim interfejsom.

Puno je toga što treba popraviti na nečemu tako rasprostranjenom poput Windows-a.

 

TikTok prestigao YouTube
TikTok prestigao YouTube
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana