Windows 11 2022 ažuriranje je stiglo, a svidjeće se gejmerima i kreatorima sadržaja

GS
Foto: Ilustracija

Microsoft je sa Windows-om 11 odlučio da se prebaci na godišnju objavu ažuriranja, što znači da ne mora da određuje u kojoj polovini godine je ažuriranje objavljeno, kao što je to bio slučaj sa prethodnim verzijama Windows-a.

Windows 11 je objavljen prije više od godinu dana, a 2022 Update donosi veliki broj novih funkcija.

Microsoft naglašava da je cilj Windows 11 da ponudi pojednostavljeno iskustvo koje korisnika čini produktivnijim. Tako nova verzija Windows-a uključuje bolju navigaciju dodirom za Snap Layouts, mogućnost za dodavanja više tabova za pregledač u Edge, Focus sesije i Do Not Disturb funkciju.

Kompanija tvrdi da Windows 11 2022 Update nudi brži Search, bolje iskustvo Start menija, različite vidžete i poboljšanja pristupačnosti.

Pored toga, najnovije ažuriranje se promoviše i kao ultimativno za kreatore sadržaja i gejmere, zahvaljujući tome što stiže u paketu sa Clipchamp, novom alatkom pod nazivom Windows Studio Effects  i velikim brojem gejming poboljšanja, prenosi B92.

Microsoft nastavlja sa podrškoma za Android aplikacije u Windows-u 11. Amazon Epstor iskustvo, koje pokreće Windows Subsystem for Android (WSA) se sada širi na 31 novu zemlju i imaće katalog od 20.000 Android aplikacija i igara.

Na polju bezbjednosti, Windows 11 2022 Update ima senzore prisutnosti za Windows Hello for Business, kao i Smart App Control.

Poput ranijih Windows ažuriranja, 2022 Update će korisnicima koji ispunjavaju uslove za nadogradnju pristizati u talasima i fazama i pojaviće se u Windows Update sekciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana