Virus korona pogađa zalihe telefona

Agencije
Virus korona pogađa zalihe telefona

Apple upozorava da će virus korona koji je već ostavio posljedice u Kini, ugroziti prihode i prognoze za prvi kvartal ove godine. Zbog usporavanja proizvodnje i prodaje, isporuka iPhone uređaja biće privremeno ograničena u cijelom svijetu. Za sada oni su jedina kompanija koja je priznala da će virus korona ugroziti njeno poslovanje.

Apple je u prošlom kvartalu imao prihode od rekordnih 67 milijardi američkih dolara, a koliko će izgubiti u ovom, nije objavljeno. Oni ne očekuju da će se zacrtani ciljevi ostvariti, i da se povratak u normalne uslove poslovanja ne dešava brzo kao što su očekivali.

Većina prodavnica je u Kini zatvorena, i zbog toga će padati prodaja i zarada.

Takođe se i fabrike za proizvodnju iPhone uređaja vraćaju u normalne tokove sporije nego što bi trebalo, a to direktno utiče na obim prodaje.

Zbog Korona virusa otkazani su mečevi u ligama različitih video igara, otkazan je MWC sajam u Barseloni, i još mnogo predstavljanja novih uređaja.

Izgleda da je ovaj virus poprilično pogodio velike IT kompanije čija se proizvodnja bazira u Kini, tako da ostaje da sačekamo prve finansijske izvještaje kako bi jasnije vidjeli koliku štetu je izazvala ova epidemija.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana