Tviter pokreće nove mogućnosti: Tvitovi koji nestaju nakon 24 sata

Kliks
Foto: Rojters

Tviter je proširio svoje mogućnosti i lansirao novu opciju "fleets", a u pitanju su tvitovi koji nestaju nakon 24 sata, slično kao fotografije na Snepčetu i Instagramu.

Iz kompanije su ranije objavili plan u vezi sa tvitovima koji će nestajati nakon 24 sata, a mogućnost je testirana u Brazilu, Italiji, Indiji i Južnoj Koreji.

"Neki od vas su nam kazali da im je tvitovima neugodno, jer je sve javno i trajno. Uvijek postoji pritisak da će se kasnije pojaviti retvitovi", pisali su to korisnici Tviterovom direktoru dizajna Džošui Herisu i menadžeru proizvoda Semu Havesonu.

Budući da ''fleets'' nestaju nakon jednog dana, ljudima će pomoći da se osjećaju ugodnije dijeleći lične i slučajne misli, mišljenja i osjećaje.

Neki korisnici Tvitera koji eksperimentišu sa ovom novom opcijom kažu da je to otvorilo prostor za uznemiravanje na internetu zbog velikog broja neželjenih direktnih poruka.

''Fleets'' mogu sadržavati tekst, fotografije i videozapise koji će biti dostupni na samom vrhu vremenske linije na Tviteru i profilu.

Iz Tvitera su potvrdili i da rade na značajki uživo koja bi omogućila korisnicima i da razgovaraju unutar tih lajv javljanja, a početkom ove godine su uveli i novu funkciju tvitovanja snimljenih glasovnih bilješki.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana