TikTok sada kopira Instagram, uveo Photo Mode

GS
Foto: Ilustracija

Riječ je o novom modu pod nazivom Photo Mode , koji omogućava korisnicima TikToka da podijele više fotografija u jednom postu, a takođe je broj karaktera za opis povećan na 2.200.

Novi postovi fotografija, koji mogu sadržavati i muziku, pojaviće se na For You Page stranici uz klipove. Iz TikToka je saopšteno da se nadaju kako će Photo Mode u kombinaciji s povećanjem broja karaktera omogućiti kreatorima da se "izraze i dublje povežu s drugima".

No, Photo Mode takođe čini For You Page više sličnim Instagramu na način koji baš i nije kreativan. Kreatori već koriste ovu funkciju za dijeljenje "recikliranih" tekstualnih memeova i drugog sadržaja koji je često popularan upravo na Instagramu.

Činjenica da TikTok sada kopira originalnu funckiju Instagrama je posebno zanimljiva jer se upravo Instagram muči s engagementom u slučaju svog TikTok klona, a to je Reels. The Wall Street Journal je nedavno saopštio da je TikTok daleko ispred Instagram Reelsa kada je riječ o gledanosti tokom dana, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana