Telegram ima 70 miliona novih korisnika zbog pada Fejsbuka

GS
Foto: GS

Rusija je saopštila da je taj incident pokazao da je Moskva bila u pravu kada je razvila svoje sopstvene internet platforme, kao i društvene mreže.

Aplikacija Telegram stekla je u ponedjeljak više od 70 miliona novih korisnika zahvaljujući šestosatnoj blokadi Fejsbuka i servisa za razmjenu poruka, poput VhatsApa, Instagrama i Messengera, objavio je njen osnivač Pavel Durov.

Fejsbuk je blokadu pripisao "pogrešnoj promeni konfiguracije", koja je spriječila 3,5 milijardi njihovih korisnika da pristupe uslugama VhatsApp, Instagram i Messenger. Problem je izazvao globalni pad sistema koji je trajao više od šest sati, time ga učinivši najvećim problemom te vrste do sada.

"Dnevna stopa rasta Telegrama premašila je sva očekivanja. Dočekali smo izbeglice sa drugih platformi, njih preko 70 miliona u jednom danu", napisao je Durov na svom Telegram kanalu.

On je dodao da su neki korisnici u Sjevernoj i Južnoj Americi možda imali manjih poteškocća jer su milioni ljudi požurili na Telegram, aplikaciju za razmenu tekstualnih i multimedijalnih poruka na Android, iOS i Vindovs uređajima, ali je usluga obično dobro radila za većinu korisnika, objasnio je Durov.

 

 

 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana