Sony patentirao novi dizajn PlayStation džojstika

Agencije
Sony patentirao novi dizajn PlayStation džojstika

Novi PlayStation kontroler imaće dosta unapređenja u odnosu na postojeći, sudeći prema novoj Sony-jevoj patentnoj prijavi, ali se neće mnogo razlikovati po dizajnu.

Prototip dizajna novog kontrolera unet je u bazu World Intellectual Property Organisation 26. decembra ove godine. Prema ilustraciji koja se nalazi u toj prijavi, izgled novog kontrolera neće se mnogo promijeniti u odnosu na trenutne kontrolere. Razlike koje se uočavaju je da novi kontroler neće imati PS dugme, ali se umjesto toga na zadnjoj strani pojavljuju dva nova tastera.

Po svemu sudeći, ti dodatni tasteri će biti programabilni. Njima će moći da se dodele određene funkcije, kako bi upravljanje u igrama bilo što intuitivnije. Pored toga, uočava se da je premještena pozicija Bek tastera.

U ovom trenutku nije sigurno da li je ovo konačan dizajn, pošto lako može da se dese neke dodatne promene, kao ni da li ovo biti kontroler za PS5. Takođe, u ovom trenutku ne možemo da kažemo ni da li će ikad ovo prevazići fazu crteža i postati konkretan proizvod, ali svakako ukazuje na pravac u kome Sony razmišlja kada je razvoj kontrolera u pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana