"Šifrovani od početka do kraja": Facebook Messenger dobija nove opcije za audio i video pozive

Agencije
"Šifrovani od početka do kraja": Facebook Messenger dobija nove opcije za audio i video pozive

Kompanija Facebook testira šifrovane audio i video pozive preko opcije Secret Conversations u aplikaciji Messenger, prenose specijalizovani mediji. Kako se navodi, audio i video pozivi upućeni preko tajnih razgovora biće "šifrovani od početka do kraja na svim vašim aktivnim mobilnim uređajima".

Facebook je predstavio tajne razgovore kao eksperimentalnu funkciju za Messenger 2016. godine, omogućavajući korisnicima da šalju "end-to-end" šifrovane poruke a čini se da bi uskoro enkripcija trebalo da bude omogućena i za audio i video pozive.

Međutim, pošto je ova funkcija trenutno u testnoj fazi i Facebook tek treba da potvrdi da će se uopšte i objaviti, možda će proći neko vrijeme prije nego što zaista budete mogli da upućujete audio ili video pozive na bezbjedniji način.

Facebook je, inače, početkom ove godine objavio da planira da uvede "end-to-end" enkripciju na svim svojim popularnim aplikacijama za razmjenu poruka u sklopu pristupa više usmjerenog na privatnost korisnika.

Istovremeno, vlasti Velike Britanije, SAD i Australije nedavno su tražile od te kompanije da osigura da sigurnost njegovih korisnika ne bude ugrožena, kao i da organima za sprovođenje zakona omogući pristup komunikacijama na svojim servisima za razmjenu poruka prije nego što nastavi sa uvođenjem enkripcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana