Samsungov Galaxy Note 20 će imati veliki ekran i neke karakteristike modela S20 Ultra

GS
Samsungov Galaxy Note 20 će imati veliki ekran i neke karakteristike modela S20 Ultra

Samsung će ove godine predstaviti Galaxy Note i 20 Plus, a sada su se pojavili novi detalji.

Galaxy Note porodica će posuditi neke karakteristike od S serije predstavljene u februaru ove godine, a nekoliko sličnosti otkrivaju renderi kreirani na osnovu poznatih informacija.

Note 20 Plus će dobiti 6,9-inčni ekran kao i S20 Ultra, dok će standardni Note 20 imati 6,7-inčni ekran. Ovog puta bi Samsung mogao iz ponude izostaviti kompaktni Galaxy Note, piše Engadžet.

Stražnja strana otkriva da će kamere biti "ozbiljne". Detalji nisu poznati, ali će Note porodica imati jedan ili više modula kamere koje posjeduje S20 Ultra, uključujući periskopska zoom sočiva na Noteu 20 Plus.

Većina detalja je još uvijek pod velom misterije, ali se očekuje da će Note imati manje zakrivljen dizajn u odnosu na uređaje iz S20 serije. Samsung također tradicionalno ponudi nešto bolje performanse u odnosu na S seriju, tako da eventualno više RAM-a i bolji procesor ne trebaju biti iznenađenje.

Samsung je prethodnih godina predstavljao Galaxy Note uređaje u augustu, a nekoliko sedmica nakon toga uslijedi prodaja. Kakav će utjecaj pandemija koronavirusa imati na tu tradiciju, još uvijek nije poznato.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana