"Samsung" ukida S i "nout"

Agencije
"Samsung" ukida S i "nout"

Godinama je "Samsung" u februaru ili martu predstavljao novu liniju "galaksi S" telefona, dok je nova generacija "galaksi nout" telefona predstavljana tokom ljeta. Ako je vjerovati glasinama koje su se nedavno pojavile, ova praksa će uskoro biti promijenjena.

Tokom jedne od prethodnih konferencija za novinare posvećene "galaksi S10" seriji, zvaničnici iz "Samsunga" su izrazili sumnju da će se sljedeće godine pojaviti "galaksi S11". Drugim riječima, budući "galaksi S" telefoni će se najvjerovatnije drugačije brendirati.

Iz kompanije su takođe stigle informacije da je okrugla brojka u imenu aktuelne S serije zgodno vrijeme da se izvrši unifikovanje brenda, a nezvanično se pominje da bi se to uradilo potencijalnim spajanjem "galaksi S" i "galaksi nout" linija proizvoda.

Ova odluka definitivno ima smisla. Kada su se pojavile "galaksi S" i "galaksi nout" serije, postojala je jasna linija razdvajanja između njih. Vremenom, naročito nakon pojave "galaksi S6" i "galaksi nout 5" modela 2016. godine, razlike su se toliko smanjile da su postala jasna preklapanja između ove dvije linije.

Danas možemo da kažemo da je "galaksi nout" u suštini "galaksi S" sa dodatom "S pen" olovkom.

Najvažnije je da je, osim potrošača, i "Samsung" shvatio tu činjenicu. Još nema zvaničnih potvrda da će se ovo spajanje brendova zaista desiti, ali po svemu sudeći u kompaniji se ozbiljno razmišlja o tome.

Među (nezvaničnim) imenima za nasljednika ove dvije linije proizvoda pominje se "Galaxy One" linija, koja bi mogla da ugleda svjetlost dana tokom 2020. godine.

Takođe, ne zna se ni kada će biti vrijeme za predstavljanje te nove linije, a prostor koji eventualno nastane zbog neobjavljivanja novog S ili "nout" modela možda će se popuniti predstavljanjem druge generacije "galaksi fold" telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana