Reper Will.i.am dizajnirao haj-tek masku: Susret mode, pandemije i tehnologije

GS
Reper Will.i.am dizajnirao haj-tek masku: Susret mode, pandemije i tehnologije

Frontmen grupe Blek Ajf Piz Will.i.am je predstavio saradnju s američkom kompanijom Honeywell, koja je rezultirala specijalno dizajniranom haj-tek zaštitnom maskom naziva "Xupermask".

Reper i preduzetnik u utorak je objavio da se udružio s Honeywell -om kako bi predstavio dvije verzije visokotehnološke maske za lice, koja obuhvata zaštitu, dizajn i upotrebljivost u jedan proizvod.

"Živimo u naučnofantastičnom vremenu", rekao je Will.i.am te istakao kako je "želio napraviti masku koja odgovara eri u kojoj se trenutno nalazimo".

"Xupermask" je podesiva maska za lice, napravljena od medicinskog silikona koji je prihvatljiv za kožu, a sadrži tri brzine ventilatora i Honeywell sistem za filtriranje čestica (HEPA). 

Pored zaštitnih karakteristika, uključuje audio i mikrofonske mogućnosti, blutut i LED dnevna svjetla.

Maska takođe ima za cilj olakšati disanje, što je pojasnio izvršni direktor kompanije Honeywell Džon Valdron: 

"Ova posebna maska ima jedinstveni patentirani dizajn filtera, na šta smo veoma ponosni, što donosi vrhunsku filtraciju bez žrtvovanja upotrebljivosti ili mode. Mislim da smo pokušali spojiti najbolje od oba svijeta".

Ovaj "modni" dodatak će biti dostupan na veb stranici Xupermask u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji i Evropskoj uniji od 8. aprila po cijeni od 299 dolara.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana