PUBG Mobile dobija veliki 1.0 apdejt i eSport turnir vrijedan 2 miliona dolara

GS
PUBG Mobile dobija veliki 1.0 apdejt i eSport turnir vrijedan 2 miliona dolara

Popularna igra Playerunknown's Battlegrounds, odnosno njena Mobile verzija, i dalje je veoma popularna i uspješna, a sada će dobiti značajan update.

Radi se o apdejtu 1.0 koji obećava veliko poboljšanje performansi i druge benefite, a takođe je najavljen i eSport turnir s nagradnim fondom od 2 miliona eura. Ovaj turnir će početi u novembru.

Tim koji stoji iza igre PUBG Mobile i koji je dio kineskog giganta Tensenta, otkrio je da nadogradnja stiže 8. septembra te da će omogućiti povećanje frame ratea do 30 posto, kao i smanjenje laga za 76 posto ovisno u uređaju koji se koristi.

Igra dobija i brojne vizuelne promjene uključujući poboljšanja glavnog lobija, kao i promjene pokreta prilikom korištenja padobranja, trčanja i slično.

"Čestice, dim i drugi efekti pucanja iz oružja čine svaki hitac realističnijim. Poboljšanja svjetla i teksture oživljavaju vegetaciju, nebo i vodu. Modeli i kvalitet teksture su poboljšani kako bi se dobio realističniji osjećaj i iskustvo visoke kvalitete", navode iz PUBG Mobile tima, prenosi Verdž.

U novembru će početi eSports takmičenje pod nazivom PUBG Mobile Global Championship na kojem će se takmičiti profesionalni igrači iz Amerike, Evrope, Azije s Bliskog istoka i iz Kine, a nagradni fond iznosi 2 miliona dolara.

PUBG Mobile se pojavio 2018. godine i postao jedna od najuspješnijih igara, a zaradio je čak i više od PC verzije, prenosi Klix.ba. 

Prošlogodišnji prihod iznosi 1,3 milijarde dolara. Igra je preuzeta više od 600 miliona puta te ima 50 miliona aktivnih igrača s tim da se ne računaju igrači iz Kine s obzirom da igraju rebrandiranu igru " Game for Peace ". 

Radi se o cenzurisanoj verziji PUBG-a koja odgovara striktnim kineskim zakonima. Ova igra ima oko 150 miliona aktivnih igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana