Objave na Tviteru više neće biti iste: Stiglo je novo pravilo za video, GIF i slike

GS
Foto: Ilustracija

Tviter je počeo sa isporukom najnovije odlike koja korisnicima omogućava objavljivanje slika, videa i GIF-ova u jednoj objavi. Platforma je do sad, podsjetimo, korisnicima omogućavala korištenja samo jednog formata za objave –na primjer, mogli ste objaviti samo nekoliko slika.

Mješovite objave trenutno se mogu stvarati samo na iOS-u i Androidu. Značajka u jednoj objavi dozvoljava ubacivanje četiri različite datoteke koje mogu biti bilo kakav aranžman slika, videa ili GIF-ova. Za slanje nove vrste tvitova samo trebate pritisnuti na ikonicu fotografije ili GIF-a, nakon čega će vam aplikacija ponuditi izbor između raznih formata medija, piše TechCrunch.

'Uvijek smo u potrazi za novim i uzbudljivim načinima kako kreatorima pomoći dijeljenje veće količine sadržaja. Kombinovanje raznih formata u jednu objavu kreatorima omogućava mogućnost izražavanja koja seže dalje od 280 znakova te im daje više načina da ispričaju svoju priču' napisao je Tviter u službenom blogu.

Tviter u posljednje vrijeme ubacuje dosta veliki broj novih odlika. Društvena mreža napravila je tipku 'Uredi Tvit' koja je dostupna korisnicima Tviter Blua u Australiji, Kanadi i Novom Zealandu. Kompanija takođe proširuje odliku Status s novom opcijom za 'Nove vijesti', 'Gejming', 'Kućnog ljubimca dana', 'Nekad i sad' i tako dalje. Tviter takođe uvodi vertikalni video preko cijelog ekrana koji će biti jako poznat svima koji su ikad vidjeli kako izgleda TikTok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana