Nova opcija u WhatsApp-u koja štedi vrijeme

Agencije
Nova opcija u WhatsApp-u koja štedi vrijeme
Nova opcija u WhatsApp-u koja štedi vrijeme

U WhatsAppu su počeli da testiraju ideju koja bi trebalo da omogući dijeljenje statusa objavljenih u toj aplikaciji u drugim aplikacijama.

U programu beta testiranja nova opcija dijeljenja smještena je ispod statusa i može da bude upotrebljena za direktno dijeljenje s Facebook-om ili slanje na druge aplikacije kao što su Instagram, Gmail ili Google Photos.

Iako postoji direktna veza za dijeljenje statusa na Facebooku, u WhatsAppu tvrde da to nije korak dalje u povezivanju korisničkih računa na te dve platforme.

Umjesto toga, koriste iste API-je iOS i Android za dijeljenje podataka kao i svaka druga aplikacija, što znači da se podaci prenose između aplikacija na uređaju, piše The Verge.

Čak i ako delite podatke s drugim aplikacijama u Facebook-ovom vlasništvu, poput na primjer Instagrama, objave bi trebalo da ostanu zasebne i ne budu povezane na bilo koji način.

Takođe, ne postoji opcija automatskog dijeljenja statusa s WhatsApp-a, jer u toj aplikaciji žele da taj potez bude posljedica svjesne i namjerne odluke korisnika.

U WhatsAppu su posebno oprezni oko direktnog povezivanja s Facebook-om jer bi se zbog tešnje integracije mogli naći na udaru regulatornih agencija i drugih tijela u Evropskoj uniji.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana