Na čudnim plimama – Mask sahranio Tviter, podigao gusarsku zastavu i privremeno zaključao kancelarije

GS
Foto: Tanjug

Zaposlenima u „Tviteru“ rečeno je da će kancelarije kompanije biti privremeno zatvorene, piše Bi-Bi-Si.

U poruci, u koju je Bi-Bi-Si imao uvid, navodi se da će kancelarije kompanije biti privremeno zatvorene i da će biti otvorene u ponedjeljak. Razlog za zatvaranje nije naveden.

Takođe, zaposleni se mole da se povinuju politici kompanije tako što o povjerljivim informacijama neće razgovarati na društvenim mrežama ili sa novinarima.

Kao da čitava situacija u Tviteru nije dovoljno čudna, Mask je sa svog naloga na mreži postavio gusarsku zastavu bez ikakvog daljeg komentara. Ubrzo poslije toga postavio je i mim na kom aludira da je stari „Tviter“ sahranjen.

 

Prije dva dana Independent i Vašington post su prenijeli da je zaposlenima u „Tviteru“ rečeno da će morati da rade duge smjene visokim intenzitetom ili da napuste kompaniju.

U imejlu se zahtevalo da radnici, ako žele da ostanu u kompaniji, moraju odmah da se izjasne da prihvataju nove uslove. U protivnom, dobiće otkaz uz tri mjesečne plate.

Početkom mjeseca, novi menadžment „Tvitera“ otpustio je 50 odsto radne snage.

Današnje obavještenje o privremenom zatvaranju kancelarija dolazi u trenutku kada veliki broj zaposlenih nije pristao na nove tražene uslove i dao otkaz.

Na Tviteru je počeo i da trenduje haštag #LoveWhereYouWorked uz salutirajući emodži kao znak da napuštaju kompaniju.

Bivši radnik, koji je za Bi-Bi-Si govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je da „kada se prašina slegne, u kompaniji će vjerovatno ostati manje od 2.000 radnika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana