Mask se izvinio zaposlenom zbog načina na koji je komunicirao s njim

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

LOS ANĐELES- Izvršni direktor Tvitera Ilon Mask izvinio se zbog načina na koji je komunicirao s jednim zaposlenim preko te platorme, koji je pokušavao da sazna da li je otpušten, prenosi Bi-Bi-Si.

Izvinjenje je uslijedilo nakon što je zaposleni Hali Torlajfson tvitovao Masku navodeći "Vaš šef HR (odjeljenje ljudskih resursa) nije u stanju da potvrdi da li sam zaposlen ili ne", na šta je Mask odgovorio: "Koji ste posao radili?"  

Poslije niza pitanja i odgovora koje su razmijenili, Torlajfson je rekao da je dobio mejl u kojem je potvrđeno da je otpušten.

Mask je u objavi na Tviteru tog zaposlenog opisao kao "najgoreg", ali je objavu naknadno izbrisao. Nakon nekoliko sati je uputio izvinjenje.

"Želio bih da se izvinim Haliju zbog mog pogrešnog razumijevanja njegove situacije. To se temeljilo na stvarima koje su mi rekli da su bile neistinite ili, u nekim slučajevima, istinite, ali beznačajne. On razmišlja o tome da ostane na Tviteru", napisao je šef Tvitera. 

Thorlajfson je 2021. prodao svoju kreativnu agenciju Ueno Tviteru, ali nije otkriveno za koju sumu.

Spekuliše se da bi mu Tviter morao platiti pozamašan iznos po odlasku iz kompanije.

On ima mišićnu distrofiju i vodio je kampanju na Islandu za bolji pristup invalidskim kolicima.

On je u ponedjeljak za Bi-Bi-Si  izjavio kako nije mogao da dobije odgovor od Tviterovog HR-a o tome da li je otpušten.

"Moja je teorija da su pogriešili i sada traže sve što mogu da pronađu kako bi ovo prikazali kao opravdani otkaz da izbjegnu ispunjavanje svojih ugovornih obaveza", rekao je.

Prema lokalnim medijima, kada je prodao svoju firmu Tviteru, taj Islanđanin je namjerno strukturirao posao kako bi platio visoku stopu poreza islandskoj vladi.

Prošle godine četiri su ga medija proglasila osobom godine na Islandu.

Bivše kolege su ubrzo podržale Torlajfsona, istakavši da ne shvataju zbog čega mu prijeti otkaz.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana