Mask pronašao odgovarajućeg kandidata za izvršnog direktora Tvitera

Tanjug
Mask pronašao odgovarajućeg kandidata za izvršnog direktora Tvitera

NjUJORK - Vlasnik Tvitera Ilon Mask izjavio je da je pronašao pravog kandidata za poziciju izvršnog direktora ove društvene mreže, ali nije objelodanio o kome je riječ.

-Uzbuđen sam što mogu da objavim da imamo novu izvršnu direktorku Tvitera. Ona počinje da radi za oko šest nedjelja - objavio je Mask na Tviteru.

Mask je potvrdio da će preuzeti poslove “izvršnog predsjednika i tehničkog direktora za nadzor proizvoda, softvera i sistema”, prenio je Rojters.

Ovaj potez će vjerovatno ublažiti nervozu investitora kompanije Tesla koji su sve više zabrinuti zbog vremena koje Mask posvećuje Tviteru.

Ilon Mask je, koji je i vlasnik kompanije „SpejsIks“koja se bavi svemirskim projektima, krajem prošle godine je obznanio da traga za kandidatom za poziciju izvršnog direktora Tvitera.

-Daću ostavku na mjesto izvršnog direktora čim nađem nekoga ko je dovoljno glup da prihvati taj posao - izjavio je tada Mask.

“Volstrit džornal” objavio je da je predsjednica globalnog oglašavanja i partnerstava u kompaniji NBC Universal Linda Jakarino u pregovorima da postane nova izvršna direktorka Tvitera.

Jakarino radi u NBC-u duže od decenije,  gdje je bila zagovornik za pronalaženje boljih načina za mjerenje efikasnosti oglašavanja, navodi američki list.

Ona je ujedno bila i jedna od ključnih igrača u pokretanju striming servisa Pecock.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana