Majkrosoft najavio gašenje Linkedin mreže u Kini

Tanjug
Majkrosoft najavio gašenje Linkedin mreže u Kini

NjUJORK - Kompanija Majkrosoft je najavila danas da će ugasiti lokalnu verziju Linkedina u Kini, koji je poslednja velika američka društvena mreža koja nastavila rad u toj zemlji.

U saopštenju Majkrosofta se navodi da će LinkedIn biti zatvoren zbog „znatno izazovnijeg poslovnog okruženja i povećanih zahtijeva usklađivanjem s novim propisima u Kini", prenosi CNBC.

Umjesto toga, američki tehnološki div će u Kini pokrenuti veb sajt za traženje posla koji nema LinkedInove funkcije društvene mreže.

LinkedIn je pokrenut u Kini 2014. godine sa ograničenim funkcijama osmišljenim tako da budu u skladu strožim zakonima o internetu u toj zemlji.

Odluka o gašenju ove mreže donijeta je pošto je kineski internet regulator naložio LinkedInu u martu da bolje moderira svoje sadržaje za šta je kompaniji dat rok od 30 dana, objavio je Vol Strit Žurnal pozivajući se izvore upoznate s materijom.

Nova Majkrosoftova platforma u Kini, pod nazivom "InDžobs", neće uključivati društvene sadržaje niti će omogućavati korisnicima da dijele objave ili članke.

Prema podacima portala Statista, Kina je treće najveće tržište američke kompanije. Glavni izvršni direktor Majkrosofta Satja Nadela izjavio je u julu doprinos LinkedIna godišnjim prihodima kompanije iznosi oko 10 milijardi dolara.

Majkrosoft je kupio Linkedin 2016. godine za 26,2 milijarde dolara.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana