LG predstavio smartfon Wing s dva rotirajuća ekrana

GS
LG predstavio smartfon Wing s dva rotirajuća ekrana

Kompanija LG je zvanično predstavila svoj smartfon s dva ekrana i rotirajućim mehanizmom, a cijena je i dalje misterija.

LG je u proteklih nekoliko godina imao mobitele s dva ekrana kao što su G8X ThinQ i Velvet, ali je novi model pod nazivom Wing drugačiji. Radi se o prvom uređaju pod LG-jevim brendom " Explorer Project ".

Smartfon ima dva OLED panela, prvi je standardni 6,8-inčni glavni ekran bez ivica i zuba, a ispod je 3,9-inčni panel. Umjesto otvaranja, uređaj posjeduje rotirajući mehanizam. Manji ekran se koristi kao dodatni "prozor" za korištenje druge aplikacije ili za dodatnu funkcionalnost.

LG je zamislio korištenje drugog ekrana za kontrolisanje kamere, dok se glavni koristi za neometano vidno polje. Nakon okretanja, glavni ekran se može koristiti i kao tastatura za odgovaranje na poruke prikazane na manjem ekranu.

Ekrani se u kombinaciji mogu koristiti za igranje igara i streaming ili npr. za pregledanje društvenih mreža tokom gledanja nogometne utakmice.

S obzirom na postojanje pomenutog mehanizma, postavlja se pitanje koliko će biti izdržljiv.

Inače, smartfon je dobio Qualcomm Snapdragon 765G procesor s integrisanim X52 modemom za 5G podršku, 8 GB RAM -a, 256 GB interne moemorije, bateriju od 4.000 mAh, senzor za otisak prsta integrisan u ekran, a podržava i bežično punjenje. Najveća mana je to što nije otporan na vodu.

Uređaj je težak 260 grama, a njegova debljina iznosi nešto više od jednog centimetra, prenosi Klix.

Selfi kamera se izvlači zahvaljujući pop-ap mehanizmu, a nazad je glavna kamera od 64 MP, "standardna " ultraširoka od 13 te još jedna ultraširoka kamera od 12 MP s gimbalom.

Cijena još uvijek nije poznata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana