„Lenovo“ predstavio novi Chromebook 3

Agencije
„Lenovo“ predstavio novi Chromebook 3

HONG KONG - Kompanija „Lenovo“ predstavila novi 11-inčni Chromebook 3 koji je već dostupan u prodaji.

Chromebook 3 se može kupiti za 229 dolara putem internet stranice kompanije „Lenovo“, a pridružio se jeftinim Chrome OS uređajima među kojima su Chromebook 3 Duet koji košta 279 dolara te Flex 5 za koji je potrebno izdvojiti 359 dolara.

Novi model zamjenuje 14-inčni Chromebook 3 koji je bio nasljednik Chromebooka S340. Taj model je koštao 249 dolara i više nije dostupan u prodaji.

Novi 11-inčni ekran je manji, ali su neke njegove specifikacije bolje u odnosu na 14-inčni. Ekran je svjetliji sa 250 nita u odnosu na 220 nita prethodnog modela, a memorija je povećana sa 32 na 64 gigabajta. To će dobro doći onima koji žele imati mnogo Android aplikacija, pohraniti fotografije i drugi sadržaj.

Dostupna je i nova boja za koju iz „Lenova“ kažu da se radi o onyx crnoj boji u dva tona sa teksturom, dok je 14-inčni model bio sive boje. Novi Chromebook je težak 1,12 kg i lakši je od prethodnika. To bi ga moglo učiniti privlačnim onima koji traže sekundarni uređaj za korišćenje u kući ili studentima koji ga žele nositi u svojim torbama. Ekran nije osjetljiv na dodir.

- Kao i prethodnik, novi uređaj posjeduje dva USB-C porta, dva USB-A porta, utor za slušalice i čitač microSD kartice. Dobio je 720p kameru i bateriju od 42Wh, a uz njega dolazi i 45W AC adapter. Koristi Inter Celeron N4020 procesor koji je dovoljan za jedan Chromebook - objavio je The Verge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana