Kako saznati ko je platio za verifikaciju na Tviteru

GS
Foto: Tanjug/AP

Od Tviter verifikacije nas sada dijeli svega osam dolara, ali to ne znači da je društvena mreža u potpunosti omogućila svoj statusni simbol dostupnim svima.

Tviter bedž koji označava verifikaciju naloga, podijeljen je u dvije grupe: na naloge koji su zvanično verifikovani i uključuju istaknute vlade, medije, zabavu ili druge kategorije i naloge koji su platili za kvačicu tako što su pretplaćeni na Tviter Blu.

Međutim, može predstavljati problem da se odredi razlika između dvije opcije verifikovanih naloga, sem ukoliko ne kliknete na svaki profil posebno. Zbog toga je jedan korisnik kreirao alatku koja taj proces olakšava.

Eight Dollars je jednostavna ekstenzija za pregledač, koja Tviterov standardni bedž za verifikaciju mijenja sa dvije različite oznake, koje ukazuju na to da li je nalog zaista verifikovan ili je verifikacija plaćena.

Bez ekstenzije, morali biste da kliknete na korisnikov profil, a potom pritisnete na kvačicu za verifikaciju kako biste odredili da li je korisnikova verifikacija odobrena od strane Tviterovog osoblja ili je za nju plaćeno kroz Tviter Blu.

Ekstenzija je originalno dostupna za Hrom, ali njen kreator Volter Lim kaže da radi i na Microsoft Edge i Firefox pregledačima, dok je verzija za Safari u pripremi.

Za instaliranje ekstenzije će biti potrebno malo truda, jer je trenutno dostupna samo na GitHubu i mora da se instalira ručno preko developer moda pregledača, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana