Jutjub završio sa testiranjem prikazivanja velikog broja reklama?

GS
Foto: Ilustracija

Jutjub je prošle nedjelje izdao zvaničan odgovor na Tviteru u kome je priznao situaciju i naveo da bi se novi "fenomen" od pet reklama mogao događati korisnicima Jutjuba kojima izlaze određeni formati reklama poznati kao "bamper eds".

Kako je Jutjub objasnio, ovi oglasi su kratki, obično traju oko šest sekundi i ne mogu se preskočiti.

Međutim, "fenomen" je izazvao bijes kod korisnika. Da li zahvaljujući tome, ili su sami shvatili da su pretjerali, iz Jutjuba stižu informacije da je taj eksperiment završen.

U saopštenju koje su tom prilikom objavili, naveli su da je Jutjub fokusiran da pomogne brendovima da se povežu sa ciljnim grupama širom svijeta i da zbog toga uvijek traže nove načine kako da to urade. To je izrodilo pomenuti eksperiment koji je prikazivao veći broj uzastopnih reklama, kada bi korisnici pokrenuli duže video snimke.

Umjesto da se reklame prikazuju u više segmenata, one su prikazivane sve zajedno, čime su korisnici u ukupnom zbiru dobijali bolje korisničko iskustvo, jer je smanjen ili potpuno ukinut broj pauza izazvanih reklamama.

Ovaj "eksperiment" nije bio nikakava slučajnost, Jutjub je ovu priliku iskoristio da dobije povratne informacije od svojih korisnika.

Očigledno je da žele da vidi do koje mjere mogu da trpaju reklame dok se ljudi ne pobune.

Da li će ovo postati standard u budućnosti, još nije jasno, ali uvijek to možemo da očekujemo, prenosi Telegraf.

Naravno, na kraju su naveli da korisnici koji uopšte ne žele da vide reklame, uvijek mogu da se pretplate na Jutjub Premium.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana