Iz Majkrosofta stiže jeftinija Iks-boks konzola

G.S.
Iz Majkrosofta stiže jeftinija Iks-boks konzola

Već neko vrijeme se špekuliše da će Majkrosoft predstaviti drugu, jeftiniju Iks-boks konzolu ovog mjeseca, a sada je otkriveno da će se ona zvati Iks-boks Serija S.

The Verge je objavio fotografije Majkrosoftovog novog kontrolera u bijeloj boji namijenjenog Xboxu na kojoj se vidi pakovanje te natpis Xbox Series S. Korisnik Twittera Zak S je kupio kontroler te je potvrđeno da je informacija o novoj konzoli vjerodostojna.

Kontroler je preprodavan putem interneta, a na pakovanju se navodi da podržava konzole Xbox Series X i i Xbox Series S. Microsoft još uvijek nije zvanično predstavio Xbox Series S, niti potvrdio da stiže bijeli kontroler za Xbox Series X.

Misteriozni bijeli kontroler se pojavio na internetu prošlog mjeseca zajedno sa novim D-padom, novim share dugmetom i nešto drugačijim okidačima.

Xbox Series S će vjerovtno biti Microsoftova druga jeftinija Xbox konzola koja se razvijala pod imenom kodnim imenom Lockhart. Dokumenti kompanije koji su "procurili" u junu nagovijestili su planove za dvije konzole.

Očekuje se da će nova konzola imati 7,5 GB iskoristivog RAM-a, 4 teraflopa grafičke snage te isti procesor iz konzole Xbox Series X.

Microsoft bi trebao predstaviti novu konzolu ovog mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana