Instagram uveo nove korisne opcije za korisnike u izolaciji

GS
Instagram uveo nove korisne opcije za korisnike u izolaciji

Društvena mreža Instagram najavila je seriju novih opcija koje bi trebale pomoći korisnicima da lakše podnesu izolaciju, da ostanu informisani i povezani tokom pandemije virusa korona.

Među najinteresantnijim novim mogućnostima je opcija Co-Watching, koja omogućava korisnicima da zajedno s prijateima gledaju postove na Instagramu i razgovaraju putem videorazgovora.

Za korištenje nove mogućnosti treba započeti videorazgovor s nekim, a potom dodirnuti photo ikonicu u donjem desnom uglu. Pojaviće se lista postova koje ste nedavno lajkali, a potom možete odabrati jedan i pokazati ga u četu. Ukoliko nikada niste pokrenuli videorazgovor na Instagramu, to ćete učiniti tako što odete na početni ekran, dodirnete strelicu u gornjem desnom uglom kako biste otvoriti Direkt, potom dodirnite video ikonicu u gornjem desnom uglu i odaberite korisnika s kojim želite komunicirati.

Instagram je obećao da će uključiti više obrazovnih izvora u Instagram Search, dodati naljepnice kako bi se promovisalo tačno informisanje te da će ukloniti dezinformacije o koronavirusu.

Takođe, osmišljen je i stiker (naljepnica) za doniranje kako bi se pružila pomoć ljudima i pronašle relevantne neprofitne organizacije. Tu je i “Stay Home” stiker za promovisanje društvenog distanciranja.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana