Inostrani mediji proglasili Samsung QLED 2020 seriju televizora najboljom u klasi

GS
Inostrani mediji proglasili Samsung QLED 2020 seriju televizora najboljom u klasi

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu CES, Samsung je predstavio najnovije QLED 8K i 4K televizore koje odlikuju vrhunske inovacije u pogledu reprodukcije slike i zvuka, kao i izuzetan dizajn za do sada neviđeno korisničko iskustvo.

Uticajni britanski i američki mediji dodijelili su kompaniji Samsung mnogobrojna priznanja i nagrade za neke od najnaprednijih karakteristika ove serije.

Američki časopis Forbes pohvalio je Samsung QLED 8K Q950TS/Q900T modele za izuzetan kvalitet slike i dizajn, naglašavajući da njihova inovativna tehnologija stvara osjećaj dubine, teksture i detalja slike u udaljenim filmskim scenama, kao i u jedinstvenim vizuelnim efektima. Nadalje, britanski AV forum proglasio je Q950TS "Najboljim u klasi", ističući minimalnu veličinu rama od 15mm i nazivajući ga "impresivnim 8K televizorom, sa širokom ponudom naprednih specifikacija".

Portali HD Guru  i Tech Aeris, sa druge strane, ocijenili su model QLED 8K Q800T sa pet zvjezdica i titulom "Izbor urednika". Tokom recenzije, HD Guru pohvalio je, ne samo ovaj uređaj, nego i cjelokupnu Samsung 8K TV seriju, zbog moćnog sistema reprodukcije slike i zvuka, ističući da povećana pikselizacija omogućuje precizan prikaz boje, stoprocentni volumen i visoke HDR performanse, čak i u scenama bogatim sjenkama. Dodatno, Tech Aeris ističe elegantni dizajn uređaja i njegov ultra-tanki ram kao najveći adut zbog kojeg ovaj TV "stvara utisak kao da lebdi u vazduhu".

Osim toga, američki AVS Forum uvrstio je QLED 4K Q90T u izbor za najbolji uređaj u 2020. godini, zbog prilagodljivosti i performansi ekrana, kao i naprednih tehnologija za izoštravanje detalja i teksture slike.

"Serija naših QLED 8K i 4K televizora za 2020. godinu objedinjuje Samsung inovacije na polju kvaliteta slike, zvuka i dizajna za vrhunsko korisničko iskustvo. Dokaz za to su mnogobrojne nagrade i priznanja struke", izjavio je Jongsuk Ču, potpredsjednik Poslovnog odjeljenja za vizuelne displeje u kompaniji Samsung.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana