Huaveijev novi sklopivi mobilni bi mogao imati sličan dizajn kao Galaksilni

GS
Huaveijev novi sklopivi mobilni bi mogao imati sličan dizajn kao Galaksilni

Huavei je jedan od prvih proizvođača koji je ušao na tržište sklopivih mobilnih telefona kada je 2019. godine predstavljen Mate X, a potom se pojavio blago promijenjeni Mate Xs. Međutim, sada dolazi novi model s većom promjenom

Huaveijev naredni sklopivi mobilni  imat će novu šarku sličnu onima koje koiste Motorola Razr i Samsung Galaxy Z Flip, što znači da se neće preklapati s lijeva na desno, nego s vrha ka dnu.

Na vanjskoj strani će biti i sekundarni ekran koji će biti vidljiv kada se mobitel preklopi. Koristiće se za brzu provjeru poruka, notofikacije i slično. Upravo to smo vidjeli kod Samsungovih i Motorolinih uređaja.

Kada se mobilni  rasklopi, dobit će se dugi i uski ekran bez zuba za prednju kameru. Ako ima senzor za otisak prsta, onda je on integrisan u ekran ili je smješten u dugme za uljučivanje/gašenje uređaja, prenosi Klix.ba.

Huavei je imao nekoliko patenata za slično dizajnirane uređaje, ali se posljednji razlikuje od svih. Najveća razlika je sekundarni ekran koji je mnogo veći nego ranije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana