Gugl uvodi potvrdu identiteta za Inkognito mod u Hromu na Androidu

GS
Foto: b92.net

Gugl radi na eksperimentalnoj novoj funkciji koja bi mogla drastično da poboljša Inkognito mod u Gugl Hrom veb pregledaču, čineći ga još privatnijim.

To znači da ćete morati da potvrdite svoj identitet pomoću skeniranja lica ili otiska prsta prije nego što pristupite tabovima pregledača koji su trenutno otvoreni u anonimnom režimu. Za one koji ne znaju, Inkognito mode ne bilježi vaše Gugl pretrage ili istoriju interneta i obustavlja sve ekstenzije - čuvajući privatnost onoga što posjećujete u pregledaču u odnosu na uobičajeno korišćenje Hroma.

I to bi moglo da se dogodi u Hrom verziji 94, čije je pokretanje trenutno zakazano za 21. septembar 2021, prenosi b92.net

Kao što je primetio Gaks, postavka se pojavila u Kanari verziji Hroma, koja se koristi za beta testiranje nadolazećih funkcija, a koja zaključava anonimne tabove iza biometrijskih podataka na Android uređajima.

Ako takva alatka zvuči poznato, to je zato što Hrome za iOS može zaključati anonimne kartice iza biometrijskih alata koji se nalaze na Epl uređajima, poput Fejs ID-a, a s obzirom da Android telefoni dolaze u mnogo više varijanti od Ajfona, to je vjerovatno jedan od razloga zašto je za uređaje koje pokreće Android potrebno više vremena da bi dobili sličnu funkciju.

Međutim, nemaju svi Android uređaji prepoznavanje lica ili skeniranje otiska prsta - ili oboje. Zbog toga može postojati više različitih postavki za zaključavanje anonimnih tabova u Hromu za Android. Za telefone bez autentifikacije lica ili otisaka prstiju, Gugl bi umjesto toga mogao da koristi obrazac ili kod za otključavanje Android telefona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana