Gugl šalje predstavnika za Srbiju sa delikatnim zaduženjem

GS
Gugl šalje predstavnika za Srbiju sa delikatnim zaduženjem

Kompanija Google (Gugl) odredila je svog predstavnika u Srbiji koji će biti zadužen za sva pitanja u vezi sa obradom podataka o ličnosti kojima rukovodi, saopštila je danas institucija Povjerenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

U saopštenju se navodi da će u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, ta institucija ili druga lica moći da se obrate predstavniku kompanije u cilju obezbjeđivanja poštovanja odredbi tog zakona.

To je učinjeno na inicijativu “SHARE fondacije”, a Povjerenik je kompaniju “Google” upoznao sa obavezom iz člana 44. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti da, kao rukovalac podataka o ličnosti, odrede u pismenom obliku svog predstavnika u Srbiji.

Nakon toga, 21. maja, “Google” je odredio svog predstavnika i to kancelariju “BDK advokati”, na adresi Bulevar kralja Aleksandra 28, Beograd.

“Poverenik na ovom mestu izražava zahvalnost kompaniji 'Google', kao jednoj od najvećih kompanija na svetu, s obzirom da je pokazala svest o obavezi poštovanja vladavine prava i privatnosti svojih korisnika u Srbiji i dala primer svim drugim stranim kompanijama koje ovu obavezu nisu izvršile”, naglašava se u saopštenju.

(B92)
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana