“Gugl” komercijalizovao alat sa vještačkom inteligencijom

Srna
Foto: Arhiva

SAN FRANCISKO- "Gugl" je danas ponudio alate sa vještačkom inteligencijom /AI/ na raspolaganje poslovnim klijentima po mjesečnoj cijeni od 30 dolara po korisniku jer kompanija u vlasništvu "Alfabeta" želi da unovči rast popularnosti ove tehnologije u 2023. godini.

Cijena je ista kao za konkurentski "Majkrosoftov" kancelarijski softverski paket sa vještačkom inteligencijom "kopajlot".

"Gugl" je ove godine povećao ulaganja u generativnu vještačku inteligenciju da bi sustigao konkurente nakon što je pokretanje "čet dži-pija" uz podršku "Majkrosofta" prošle godine izazvalo ogromno interesovanje u svijetu tehnologije.

Novi alat objavljen je danas na konferenciji "Gugl nekst" u San Francisku, gdje je kompanija predstavila novu verziju prilagođenih AI čipova i alat za stavljanje "vodenog žiga" i identifikaciju slika koje generiše vještačka inteligencija.

Novi alati koje je predstavio "Gugl" pomoći će klijentima u njihovom radnom prostoru i svim aplikacijama ove kompanije, uključujući pisanje dokumenata, sastavljanje elektronske pošte i generisanje vizeulnih prikaza za slajdove.

"Objavili smo ovaj dodatak kao odgovor na snažnu potražnju od strane kupaca i nastavićemo da se poboljšavamo i širimo", saopštio je "Gugl" i dodao da je alate testiralo više od milion korisnika. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana