Google omogućava kontinuirano skrolovanje u rezultatima pretrage

GS
Foto: Ilustracija

Google je u oktobru prošle godine pokrenuo kontinuirani skrol na mobilnim uređajima, a sada je krenuo sa aktivacijom te opcije u rezultatima pretrage i na desktop i laptop računarima.

Kontinuirani skrol je vrlo sličan beskonačnom skrolu, uz jednu malu razliku - skrolovanje ne ide u nedogled, već se završava nakon prikaza nekoliko stranica.

Kompanija smatra da će na ovaj način omogućiti korisnicima da pronađu sadržaj sa manje klikova. Kada u rezultatima pretrage korisnici krenu da gledaju rezultate, obično se zaustave nakon dvije ili tri stranice sa rezultatima.

Kontinuirani skrol će omogućiti da se na jednoj stranici vidi do šest dosadašnjih stranica rezultata, prije nego što se ponudi opcija "Više rezultata", za one koji požele da pretražuju i dalje.

Ova izmjena će omogućiti mnogim sajtovima da postanu vidljiviji, jer će se naći na "prvoj strani" pretrage. Takođe, vjerovatno će doći i do promjene u načinu optimizacije stranica, jer će sada postati bitnije da stranice budu pri vrhu liste rezultata, pošto će mnogo više rezultata biti na prvoj strani.

Kontinuirani skrol je već postao dostupan u pojedinim regionima SAD-a. Kada se proces završi u toj državi, vjerovatno će na red doći i drugi regioni, prenosi "PC Press".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana