Gejming industrija i u ovoj godini donosi nekoliko najiščekivanijih video-igara: Od akcije do magije i mitologije

G.S.
Gejming industrija i u ovoj godini donosi nekoliko najiščekivanijih video-igara: Od akcije do magije i mitologije

Prema mišljenju kritičara i igrača, prošla godina bila je solidna što se tiče objavljenih video-igara, a s obzirom na pojavu konzola “plejstejšn 5” i nove Iks boks serije, kao noviteta za igranje, ova godina ljubiteljima gejming svijeta ponudiće nove, naprednije i kvalitetnije igre.

Početkom svake godine, u različitim oblastima, postoji običaj pravljenja različitih listi filmova, serija i video-igara koje bi mogle da obilježe godinu. Na listama svjetskih magazina našlo se nekoliko igara koje su izdvojili kao najiščekivanije u 2021. godini, iako za mnoge od njih datum izlaska nije određen.

Jedna od igara na listama je “Hitman 3”, koja bi trebalo svjetlost dana da ugleda 20. januara. Treća misija Agenta 47 vodi u Njemačku, u predgrađe Berlina, dok će epilog igre biti smješten u Karpate. Obožavaoci ove igre mogu da očekuju poboljšanja što se vizuelnog identiteta igre tiče, najviše mjesta odigravanja, koja će biti vjerodostojnije prikazana.

“Deathloop” je još jedna igra koja se našla na listama, a u pitanju je izuzetno napravljen svijet, čija priča je popraćena muzikom šezdesetih. Zadatak igre je ubiti osam meta prije ponoći. Igrač, koji igra kao lik Kolt, biva proganjan od strane Julijane, agenta koja je tu da ga ubije, što sprečava njegovu misiju, te je tako ova video-igra neka vrsta ponavljanja istog scenarija.

“Halo Infinite” je strateška igra koja bi, prema mišljenju kritičara, mogla da bude kruna čitavog serijala. “Halo Infinite” je jedan od najskupljih i najvećih “Majkrosoftovih” projekata, a tvorci igre najavili su značajna poboljšanja što se broja igrača i vizuelnog identiteta igre tiče.

Igra je trebalo da bude predstavljena prošle godine, ali s obzirom na usporen rad zbog pandemije, biće objavljena tokom ove godine.

Među najviše očekivanim igrama je i “Far Cry 6”, koja će, vjeruju mnogi, imati predvidivu radnju, smještenu na ostrvo Jara, ali donijeće neke novitete i poboljšanja, u kojima će ljubitelji ranijih izdanja sigurno uživati.

“God of War” je video-igra koja prikazuje savršeno stvoren svijet mitologije, sa Torom, Odinom i drugim božanstvima, a nastavak serijala nudi priču o Kratosu i njegovom sinu Atreju. O igri nije dostupno mnogo podataka, a smatra se da će njen podnaslov biti “Rangrok”.

“Residnet Evil Village” je još jedna igra na listi, a koja je dio serijala “Residnet Evil ”, koji je imao uspone i padove što se kvaliteta i aktuelnosti tiče. Ovaj dio donosi naznake povratka heroja Krisa Redfilda, a trebalo bi da ima izgled sličan starijim verzijama.

“Psychonauts 2” je čudna igra, u kojoj igrač igra kao mladić Raz, koji ima nadljudske sposobnosti, koji odlazi u ljetni kamp sa drugom djecom koja imaju slične sposobnosti. On se kasnije pridružuje grupi agenata sa sličnim sposobnostima, gdje mora da se dokaže kao početnik.

“Hogwarts Legacy” je igra koja inspiraciju vuče iz serijala o čarobnjaku Hariju Poteru iz djela Dž. K. Rouling, ali nema veze sa njegovim likom. Priča prati mladog čarobnjaka, koji u 19. vijeku, živeći u selu Hogzmejd, povremeno ode u zabranjenu šumu, gdje ulazi u različite borbe magijom, susreće čarobnjake, smišlja napitke i upoznaje magična bića.

“Super Mario World: Bowser's Fury” biće jedna od igara koje će biti predstavljene u narednom periodu, a za nostalgičare će ovo biti povratak u stari, ali ipak obnovljeni svijet, poboljšane teksture i boljeg izgleda.

Jedna od igara za koje se očekuje da bi mogle da budu objavljene ove godine je i “The Legend od Zelda: Breath of the Wild 2”, o kojoj nisu dostupne nikakve informacije, a čak nije potvrđeno da će nositi baš ovaj naziv.

Među ostalim igrama koje su najavljene, a o kojima ne postoji mnogo informacija su i “Five Nights at Freddy'a: Security Breach”, “Cyber Shadow” i “Gran Turismo 7”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana