Fejsbuk planira da korisnicima ponudi više izbora

GS
Foto: Ilustracija

Korisnici će moći da izaberu da li će da vide više ili manje prijatelja i porodice, kao i grupa i stranica.

Fejsbuku u posljednje vreme ne cvetaju ruže, pa je kompanija odlučila da ugasi neke aplikacije koje nisu toliko popularne i da se fokusira na svoje glavne servise.

Tako je društvena mreža odlučila da ažurira svoj primarni Fejsbuk Fid, kako bi korisnicima omogućila da vide manje ili više objava prijatelja, grupa ili stranica.

To će zauzvrat omogućiti da se implementiraju povratne informacije korisnika u Fid rangiranje, čime će se vještačka inteligencija Fejsbuka načiniti pametnijom i sa boljim odzivom.

Trenutno, Fejsbuk aplikacija omogućava samo da se sakriju objave ljudi koje korisnik prati ili one objave koje se preporučuju. Nakon izmjena, novo podešavanje će omogućiti opcije "show more " ili "show less " za neki sadržaj.

Na ovaj način, pored poboljšanja korisnikovog fid sadržaja, poboljšaće se i AI sistem koji se koristi za Fid rangiranje.

Pored navedenog, Fejsbuk testira i globalni meni za prilagođavanje broja objava koje korisnik vidi, a stižu mu od prijatelja i familije, odnosno grupa i stranica. Moći će da se izaberu opcije: "Normal", "Show more " ili "Show less " za taj sadržaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana